Recyclage

Vraagt u zich af wat er zal gebeuren met uw PV installatie op het einde van haar levensduur ? Bij ons is het antwoord heel eenvoudig !

De installaties die wij aanbieden kunnen volledig en gratis gerecycleerd worden. Via het (Europees) systeem van PV-cycle, waarvan in Vlaanderen reeds verschillende ophaalpunten (Aalter, Meulebeke, Assenede, ..) bestaan worden de systemen van deelnemende merken volledig kosteloos teruggenomen voor recylage tot nieuwe grondstoffen. Zowel Mitsubishi als Sanyo werken beiden aan dit systeem mee en u kunt dit ook makkelijk herkennen aan het PV-cycle logo dat op elk paneel staat.

U hoeft zich dus met andere woorden geen zorgen te maken over een dure afvalkost of over het feit dat wat als een ecologisch concept begon, als restafval dient te eindigen.
Wij garanderen u een installatie die niet alleen langer meegaat, maar op het einde van haar levensduur kan ontmantelt worden en haar verschillende bestanddelen voor bijna 100% herbruikt kunnen worden. Een volwaardig ecologisch concept dus !

De kritiek dat een PV installatie niet meteen ecologisch is is dan wel ten dele ten gronde, maar geld niet zomaar voor alle zonnepanelen. Ons streefdoel is ten allen tijde zo ecologisch mogelijk te werken en de hoge duurzaamheid van onze merken, het ontbreken van de traditioneel vervuilende componenten in onze zonnepanelen, in combinatie met de hoge mate van recycleerbaarheid van onze installaties staat dus garant voor systemen die op ecologisch vlak met kop en schouder uitsteken boven de rest van de markt.

Het installeren van zonnepanelen is een samenwerking tussen Anthony Maréchal van bvba Maréchal-Dewolf en ir. Ives Blomme (project & micro-electrical engineer) van Bear Systems. Uit deze jarenlange vriendschap is een samenwerking gegroeid die slechts één doel voor ogen heeft, en dat is de technisch en mechanisch beste en meest ecologische kwaliteit van de markt afleveren !

Meer info vindt u op : www.pvcycle.org

Mitsubishi confirmation PV Cycle

Sanyo confirmation PV Cycle

Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte: neem gerust contact met ons op via info@ecologischezonnepanelen.be