Panelen

 

Solar frontier ….garantie solar frontier

KWALITEIT – VAKKENNIS – HOGE RENDEMENTEN – ECHTE GARANTIES

Vanwege de grote kwaliteit, robuustheid, duurzaamheid (ecologisch) én hoog rendement van de panelen, kiezen wij voor de systemen van Solar Frontier . Zowel voor de panelen en indien mogelijk, ook voor de omvormers.
Helaas worden, ook vandaag nog, vooral kwalitatief sterk minderwaardige (Chinese) panelen op de Belgische markt aangeboden, die onmogelijk een levensduur van 20-25 jaar kunnen halen, daar de verschillende componenten van de panelen werden geproduceerd op een wijze die enkel kan vergeleken worden met de productie van goedkope stofzuigers of wasmachines. DSC01743De installaties die wij aanbieden zijn  volledig in Japan geproduceerd door Solar Frontier , die al meer dan 35 jaar ervaring hebben in de productie van panelen en omvormers en bewezen kwaliteit leveren die probleemloos voor een levensduur van 25-30 jaar (of langer) van de installatie zorgt en dat met hogere opbrengsten na 5-10-15-20-25 jaar.

Het zonnepaneel

In het kort :

– standaardpaneel Solar Frontier :SF 170-s, 170 wp , 10 jaar productgarantie, 25 jaar 
.. rendementsgarantie.
..1257 mm x 977 mm x 35 mm (zeer dun !)
– PID free (potential induced degradation) of vrij van rendementsverlies bij
.. veroudering. Zorgt er voor dat deze panelen i.t.t. cristalijne panelen geen
.. rendementsverlies opbouwen na verloop van 15, 20 of 25 jaar.
– Solar Frontier dunne film (CIS) panelen met light soaking effect (tot 10% extra
; opbrengst), waardoor er meer stroom wordt opgewekt bij bewolking of indirecte
..zoninval. De panelen kunnen daardoor ook ZW of ZO gelegd worden, zonder aanzienlijke
..aanzienlijke rendementsverliezen.
– dubbele coating tegen corrosie, waardoor de panelen ook voor zéér zoute
..omgevingen geschikt zijn (kust) of in ammoniak rijke omgeving (landbouwgebied).
extreem robuuste alluminiumframes, niet met siliconen samengelijmd, maar
..onder druk samengeperst en gevezen om een langdurige dichting te garanderen.
– ecologische productie met een minimum gebruik aan grondstoffen
– hoogrefelecterende en U.V. bestendige rugfolie
– eigen ontwerp, ontwikkeling én productie door Solar Frontier, in volledig
; geautomatiseerde prodcutielijnen, wat voor uniforme, hoogwaardige panelen zorgt.
– Individueel geteste panelen met gegarandeerd minimumrendement.
– Bypass diodes die eventueel beschadigde cellen afzonderen van uw installatie, zodat deze
; het rendement van de ganse installatie niet nadelig beïnvloeden.
Hoge product- en productiegaranties.
– Service centra in Europa.
–  lid van PV Cycle, wat de gratis recyclage van de panelen garandeert.
– ….

Kwaliteit en duurzaamheid

De kwaliteit van de Solar Frontier panelen overtreft op vele vlakken die van de concurrentie. Zo haalt Solar Frontier de hoogste rendementen voor dunne-film panelen. Zij zijn bovendien ’s werelds grootste producent van dunne-film panelen en reeds actief sinds 1980.  DSC01275De materialen waaruit de panelen zijn opgebouwd, evenals de manier waarop ze werden geassembleerd, verzekeren een extreem lange levensduur.
Dit alles kan gegarandeerd worden door een geautomatiseerd productieproces en controle van elk individueel paneel. Bovendien is de CIS technologie die in deze panelen gebruikt wordt, in tegenstelling tot de traditionele cellen, niet vatbaar voor haarscheuren of PID (afname van rendement door veroudering), dewelke de levensuur en rendement van de panelen ernstig kunnen terugdringen. Daarnaast zijn de panelen ongevoelig voor aantasting door zouten (zeelucht) of ammoniak (landbouwgebieden) en is het ontstaan van zogenaamde hotspots of verbranding van de cellen uitgesloten.

Ecologisch

Onze vorige generaties zonnepanelen, die wij in het verleden hebben geïnstalleerd onderscheiden zich reeds op ecologisch vlak door onder meer lood en cerium uit de panelen te weren. Met de Solar Frontier panelen kunnen we nog eens stap verder gaan. Ook hier geen lood of cerium, maar ook cadmium wordt gebannen. In vergelijking met goedkopere (Chinese) panelen kan tot 100 maal minder grondstoffen nodig zijn om deze panelen te produceren en ook op vlak van verpakking en transport wordt getracht zo ecologisch mogelijk te werken. Op het einde van de levensduur kunnen de panelen via het PV-Cycle systeem gratis gerecycleerd worden. Dankzij de ecologische basisprincipes van Solar Frontier staat niets in de weg om de panelen voor de volle 100% te recycleren.
Dankzij de hoge kwaliteit en duurzaamheid zullen de panelen een hogere rendement halen gedurende hun levensduur en in combinatie met een efficiënt materiaalgebruik, maakt dit dat deze panelen een duidelijk aantoonbare positieve bijdrage leveren aan milieu en klimaat.

Solar Frontier  is bovendien een fabrikant die zelf de cellen en alle andere materialen voor de productie van hun zonnepanelen produceren, in een volledig geautomatiseerd en gestandaardiseerd systeem, in fabrieken die op zonne-energie werken . Dit garandeert voor u niet enkel kwaliteit door ervaring, maar bied u ook de garantie dat u kiest voor een merk dat nog jaren garantie én service zal kunnen blijven aanbieden. Dit in tegenstelling tot de vele fabrikanten die in de afgelopen jaren, door een slinkende markt reeds weer verdwenen zijn. Heel wat particulieren en bedrijven hebben daardoor panelen en/of omvormers met 10 jaar garantie of meer, terwijl de fabrikant van die panelen niet langer bestaat en dus géén garantie of service meer kan bieden.

Ondanks dit groot onderscheid kunnen wij de systemen van Solar Frontier  aan sterk concurrende prijzen aanbieden, geplaatst door onze eigen mensen, met kennis en ervaring en doorgedreven service !

Het installeren van zonnepanelen is een samenwerking tussen Anthony Maréchal van bvba Maréchal-Dewolf en ir. Ives Blomme (project & micro-electrical engineer) van Bear Systems. Uit deze jarenlange vriendschap is een samenwerking gegroeid die slechts één doel voor ogen heeft, en dat is de technisch en mechanisch beste en meest ecologische kwaliteit van de markt afleveren !

Klik hier voor meer informatie over onze standaardpanelen van Solar Frontier.

Algemene informatie over de panelen van Solar FRontier vind je hier.

Mitsubishi

Mitsubishi kunnen wij helaas niet meer leveren, daar de productie momenteel volledig voorbehouden wordt voor de interne Japanse markt en zij niet langer exporteren. Onderhoud, service en garantie blijft wel aanwezig in Europa. Ook wij blijven service bieden op al onze installaties.

Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte: neem gerust contact met ons op via info@ecologischezonnepanelen.be