Groendaken

Sempergreen

Groendaken vervullen op zich een ecologische functie door het vergroten van de “natuurlijke oppervlakte”. De vele bloeiende planten bieden een voedingsbodem voor vlinders en andere insecten. Die trekken op hun beurt insectenetende vogels aan. Elk groendak dat wordt aangelegd, is dus letterlijk een verrijking van het beetje natuur dat ons rest. Groendaken werken daarenboven als natuurlijke waterfilters die het regenwater filteren en zuiveren  en die dat water tijdelijk opslaan en zo overbelasting van het rioleringsnetwerk voorkomen.

Een groendak zal ook de levensduur van uw dakbedekking verlengen waardoor die minder snel vervangen dient te worden. Het groendak schermt de dakbedekking (EPDM) af van UV-stralingen, waardoor de levensduur van de dakbedekking zowat verdubbelt. Een natuurlijk beschermingsmiddel dus, dat van uw dak een duurzamere constructie maakt.

Het groendak zorgt ook voor bijkomende isolatie in de winter en zal via verdamping van het opgeslagen water uw dak in de zomer afkoelen: energiewinst die zich vertaalt in een kleinere ecologische voetafdruk.

Onze systemen voor de buffering en filtering van regenwater worden maximaal uit gerecycleerde materialen gemaakt en bestaan uit inerte kunststoffen die niet reageren met water of andere elementen in het milieu. Op einde levensduur kunnen deze materialen voor een groot deel opnieuw gerecycleerd worden.

Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte: neem gerust contact met ons op via info@uwgroendak.be

Tekst: Anthony Marechal