Vochtgedrag

Hoewel sommige bronnen durven vermelden dat cellulose gevoelig is voor (langdurige) blootstelling aan vocht, is dit niet universeel geldend voor alle merken van cellulose.waterdruppel
Onder de vele verschillende merken van verschillende cellulose-fabrikanten bevinden zich ook heel wat verschillende kwaliteiten, met elk soms sterk verschillende technische eigenschappen. Niet alle cellulose is dus dezelfde.

Eén van de belangrijkste redenen voor onze keuze voor de cellulose van Isocell is dat hun cellulose sterk vochtbufferende eigenschappen bezit die niet alleen bewezen zijn tijdens testen in verschillende onafhankelijke onderzoeksinstituten, maar ook gegarandeerd worden door Isocell met een effectieve garantie aan de klant.

Die vochtbufferende werking van de Isocell-cellulose gaat zelfs zo ver dat de cellulose ook nat aangebracht kan worden (Renocell) of na droge verwerking nat kan gemaakt worden, om specifieke technische eigenschappen te bekomen.
Ook word cellulose gebruikt op werven waar net een hoog potentieel aan vochtindringing in de isolatie kan verwacht worden, daar waar traditionele isolatiematerialen geweerd dienen te worden. Ook voor daken die een hoog potentieel aan inwendige condensatie bezitten (platte daken, zinken daken ) word bewust gekozen om met cellulose te werken, omwille van de sterk vochtbufferende eigenschappen.

Isocell zelf geeft ook een maximum vochtopname van 38,95 kg/m² !! aan, bij een densiteit van 65 kg/m³ ( onder plat dak bvb).
Deze vochtbufferende werking wordt ook wekelijks getest in de Isocell fabrieken.

Hoewel er dus heel wat uiteenlopende meningen bestaan over de verschillende isolatiematerialen, loont het, zoals steeds, om dergelijke informatie met de nodige kritische blik te bekijken. Correcte informatie omtrent de specifieke technische eigenschappen van de isolatiematerialen worden vaak niet graag blootgegeven.
De technische eigenschappen en kenmerken, alsook de milieu- en gezondheidsimpact van de cellulose van Isocell kunt u echter probleemloos hier terugvinden.

Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte: neem gerust contact met ons op via info@professioneelisoleren.be