Extensief

Sempergreen

Onze extensieve groendaken onderscheiden zich voornamelijk in hun lage gewicht en de beperkte opbouwhoogte. Wij kunnen reeds een groendak op uw plat dak plaatsen met een maximum verzadigd gewicht van 65 – 85 kg/m² (afhankelijk van de gekozen opbouwdikte). Door gebruik te maken van de dunne waterbufferende laag van Sempergreen is de gemiddelde dikte van dit systeem slechts 8 cm, waardoor het gebruik van profielen die de dakrand verhogen vermeden kan worden. Dit laatste bespaart u de kosten voor deze profielen en levert ook een mooier resultaat op. Al onze materialen, alsook de plaatsing zijn volledig conform de FLL richtlijnen.

IMG_0639De extensieve groendaken worden gekenmerkt door beplanting die hoofdzakelijk uit verschillende soorten sedum planten bestaat, zoals het gekende muurpeper e.a. . Deze planten vergen geen onderhoud en hebben een lange bloeiperiode waarbij het groendak wordt omgetoverd tot een bloementapijt van overwegend gele, witte en rode bloemen.

U kunt er voor kiezen om de beplanting te laten aanplanten d.m.v. kleine plantjes of “pluggen” of door volledig voorgekweekte sedummatten te laten uitrollen. De voorgekweekte matten geven een sneller resultaat maar kosten uiteraard wat meer dan het aanplanten. Een aangeplant groendak zal na 2-3 jaar volledig volgroeid zijn.

Sedum groendak
Voor platte daken 0-5° / 5-25°
Totale dikte inclusief sedum : 80 mm – 85 mm
Verzadigd gewicht : 65 kg/m²- 75 kg/m²
ecologische waarde  ∗ ∗ ∗

Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte, neem gerust contact met ons op via: info@uwgroendak.be

tekst: Anthony Marechal