Zonnepanelen

Onze firma gaat nu verder onder de naam Maréchal Energie technieken. Ons aanbod is ook volledig verschoven naar hernieuwbare energie en technieken. Bezoek onze nieuwe website.

 

PV-panelen, of photo-voltaïsche (zonne)panelen, bestaan vandaag in veel vormen en maten en maken ook gebruik van verschillende technieken. De belangrijkste soorten zijn monocristalijne, polycristalijne en amorfe panelen. In de praktijk betekent dit dat er veel verschillende fabrikanten van cellen en panelen zijn en ook heel wat verschillende assemblage-bedrijven.

Dat zonnepanelen bijdragen tot een beter milieu zou een vast uitganspunt moeten zijn, maar is dat helaas niet alti.jd In landen zoals België is dat ecologisch principe onder de voet gelopen door economische principes. Al te vaak worden installaties geplaatst die niet duurzaam genoeg zijn om de vereiste 30 jaar (waarvan 20j voor de Groene Stroom Certificaten of GSC) te halen. Daarenboven worden ook heel wat installaties geplaatst onder weinig ideale omstandigheden (N, O, W gericht, beschaduwing, te weinig koeling, …).
Dit alles maakt van die installaties een louter commercieel product waar niet alleen de klant bedrogen wordt, maar ook ons milieu nog maar weinig voordeel uit haalt.

Een installatie moet dus correct geplaatst worden en opgebouwd zijn uit duurzame materialen. Pas dan kan de installatie haar beloofde rendement halen en haar ecologisch doel vervullen.
Daarom kiezen wij voor  zeer robuuste en duurzame installaties van Japanse makelij  die overigens enkele van de hoogste rendementen van de PV markt halen. Geen aparte producent van de cellen of de panelen, geen apart assemblage-bedrijf. Alles wordt geautomatiseerd geproduceerd en geassembleerd met een kritisch oog op kwaliteit.

Wie onze panelen en omvormers van  bekijkt, zal meteen overtuigd zijn van de superieure kwaliteit. Maar dat is lang niet alles. Wij gaan veel verder dan enkel kwaliteit en rendement.
Om de impact van de zonnepanelen en omvormers zelf op het milieu verder te beperken, weert o.a. Mitsubishi als enige al het lood uit de panelen en omvormers. Lood wordt standaard gebruikt bij het solderen van de verbindingen tussen de zonnecellen en in de omvormers. Een gemiddelde isntallatie ( 3 kW) bevat zo’n 850 gr lood.

Ook de “glasplaten” waar de cellen achter geplaatst worden, zijn volledig vrij van het giftige cerium. Dit komt niet alleen het rendement ten goede, maar ook ons milieu.
Bij assemblage van de panelen worden geen silicone of andere dichtingsmidddelen gebruikt. Water– en stofdichtheid worden gerealiseerd uitsluitend door alle componenten onder druk samen te persen.
Daarenboven worden de panelen uitsluitend verpakt  in karton, geen EPS (isomo) of kunststofverpakkingen. De paletten zijn uit aluminium vervaardigt en dus zéér duurzaam en langer herbruikbaar dan houten paletten. De fabrieken van de panelen draaien maximaal op groene energie, waaronder hun eigen zonnepanelen.
Onze merken zijn ook  volwaardig lid (Full Compliant member) van de internationale PV Cycle Organisation. PV Cycle neemt in gans Europa (ook in Vlaanderen !) oude of defecte zonnepanelen (ongeacht het merk) gratis terug  en recycleert alle onderdelen van de panelen. Gezien onze panelen zowel loodvrij, ceriumvrij als vrij van siliconen zijn, zijn ze dan ook uitermate geschikt om gerecycleerd te worden. Ook bij ons kunt u terecht voor de afbraak en terugname van oude of defecte installaties. Meer info:
PC Cycle: info

 

Zonnepanelen Brugge