FSC

FSC0KcLSBBvba Maréchal-Dewolf is een erkend FSC® gecertificeerd bedrijf. Voor zowel particuliere klanten als overheden en bedrijven kunnen wij dus FSC® gecertificeerde producten aanbieden met de garantie dat zij ook effectief een FSC® product hebben aangeschaft.
Wat kunnen wij in FSC® aanbieden :
– Fakro dakramen
– Steico houtvezelisolatie
– Isocell houtvezel inblaasisolatie
– Diverse houtsoorten en plaatmaterialen.

De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale non-profit organisatie die in 1993 werd opgericht door boseigenaars, hout- en papierbedrijven, sociale bewegingen en milieuorganisaties.
FSC streeft naar een verantwoord bosbeheer wereldwijd, volgens strikte sociale, ecologische en economische criteria.
De Forest Stewardship Council werd opgericht kort na de VN conferenatie van Rio ’92 door milieuorganisaties, sociale groeperingen en economische actoren met als doel het nastreven van verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Wat begon als een innovatief en constructief idee, is vandaag uitgegroeid tot een leidinggevend model van verantwoord bosbeheer met strikte eisen op sociaal, ecologisch en economisch vlak. FSC is vandaag het enige systeem van boscertificering wat ondersteunt wordt door milieuorganisaties, sociale organisaties en economische actoren.

De hoofdzetel van de Forest Stewardship Council (FSC) is gevestigd in Bonn. Van hieruit gebeurt de dagelijkse werking van het FSC systeem, en wordt het wereldwijde netwerk aangestuurd. FSC heeft een vertegenwoordiging in meer dan 50 landen. FSC België is de Belgische vertegenwoordiging van het internationale FSC netwerk