Isolerende waarde

Film: vergelijkende test cellulose-glaswol

Perfecte isolatie tijdens de winter !

De cellulose van Isocell heeft een lambda-waarde van 0,039 W/mK. Dit is een zeer goede isolerende waarde die niet alleen tijdens testen wordt behaald, maar ook in de praktijk. Dit komt omdat de cellulose bij het inblazen een naadloze isolatie vormt en dus geen enkele gaatje open laat. Zelfs rond baksteen, leidingen, kromme balken, … sluit de cellulose zich naadlos aan. Dit is een eerste zeer groot onderscheid met de theoretische isolerende waarden van andere isolatiematerialen. Dergelijke nauwe aansluiting met de bouwdelen (spanten of kepers van het dak, houtskelet wand, …) is onmogelijk te bekomen met traditionele isolatiematerialen zoals minerale wollen, stijve platen, … .

Bovendien zal de cellulose door haar hoge densiteit fungeren als een winddichte barrière, wat ervoor zal zorgen dat openingen in het onderdak die, op voorhand, niet konden worden afgedicht, toch geen tocht of wind zullen doorlaten tot in de isolatie of de woning. Hierdoor wirdt het continue afkoelen van de isolatie en de aanpalende ruimte’s voorkomen.

Houdt de warmte volledig buiten in de zomer !

Niet alleen in de winter isoleert cellulose zeer goed, maar ook in de zomer houdt het perfect alle zonnewarmte buiten. Dit is niet eigen aan alle isolatiematerialen, maar is eerder een unieke eigenschap. Dankzij de grote densiteit heeft de cellulose een lange faseverschuiving. Die faseverschuiving wordt uitgedrukt in uren en geeft een voorstelling van de tijd die de warmte, in de zomer door uw dak geaccumuleerd, nodig heeft om doorheen het isolatiemateriaal te dringen.
Een kleine vergelijking tussen (VLNR) cellulose, polystyreen en glaswol :

Dit houdt in dat u in de praktijk, reeds vanaf een dikte van 12cm cellulose-isolatie geen kans meer heeft op oververhitting van de ruimte’s onder het dak, in de zomer. Gegarandeerd !

Lange levensduur van de isolatie en haar werking !

Dankzij de hoge densiteit waarmee cellulose wordt ingeblazen, zal uw isolatiepakket gedurende minstens 75 jaar niet inzakken of verzakken. Net door die hoge densiteit wil de cellulose net eerder gaan uitzetten dan inkrimpen. Dit staat in schril contrast met de minerale wollen, die na 25-35 jaar onder het eigen gewicht zijn ingezakt of gecompacteerd, wat een totaal verlies van isolerende waarde tot gevolg heeft.
PUR (of PU en PIR) verliest, afhankelijk van de toepassing (dak, wand, vloer) nog sneller haar isolerende waarde en heeft ondanks de lage lambda-waarde, en drukvastheid daardoor een beperkte impact in de praktijk, op lange termijn.

Voor meer informatie of een vrijblijvende prijsofferte: neem gerust contact met ons op via info@professioneelisoleren.be