Cellulose

Onze firma gaat nu verder onder de naam Maréchal Energie technieken. Ons aanbod is ook volledig verschoven naar hernieuwbare energie en technieken. Bezoek onze nieuwe website.

…………………… MADE IN BELGIUM

Sinds 1922 specialist in cellulose – isolatie

Wilt u doeltreffende, professionele isolatie, die niet enkel in de winter isoleert, maar ook in de zomer de warmte écht buitenhoud, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren en plaatsen isoltiematerialen die niet alleen doeltreffend werken, maar ook een leven lang meegaan.
Eén van de beste manieren om uw dak, zoldervloer of binnenwand te isoleren is door het gebruik van cellulose – vlokken. Deze vlokken worden onder druk, met lucht, achter een dampscherm, ingeblazen en garanderen een opvulling van alle kieren en spleten, holten of moeilijk toegankelijke ruimtes. Naast een goede isolerende (λ)waarde van 0,039 W/mK biedt cellulose heel wat voordelen.

Cellulose heeft als voordeel dat het zeer goed aansluit op alle delen van een constructie (dakspanten, onderdak, vloerbalken) en “meewerkt” met de verschillende materialen (hout, metaal, …) . Cellulose buffert eventueel  doorgesijpeld of gecondenseerd vocht zeer goed en heeft een lange faseverschuiving, waardoor de zonnewarmte in de zomer er veel langer over doet om in de woning binnen te dringen. Vooral op dit laatste punt scoort cellulose heel wat beter dan minerale of petrochemische materialen.

Door de behandeling van de papiervlokken met minerale zouten (<4%) , zijn de vlokken zo goed als onbrandbaar (brandklasse B) en zal een mogelijke brandhaard al snel uitdoven. Brandtesten met cellulose-isolatie tonen bovendien aan dat de cellulose een sterk brandvertragend effect heeft, waardoor de structuur van het gebouw langer intact blijft. Boorzout is een natuurlijk mineraal, met vergelijkbare fysische kenmerken, als keukenzout. Dit zorgt voor vergelijkbaar uitdrogend effect, wat, zonder gebruik van pesticiden of fungiciden, alle vormen van houtschimmel, houtrot, houtzwam én houtworm doodt en zelfs reeds aangetast hout verlost van haar aantasting.
Bovendien zorgt de cellulose voor een bijkomende hoge akoestische isolatie.

Cellulose vlokken worden van oude en niet verdeelde kranten gemaakt. Er wordt dus gebruik gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. De oude kranten worden zorgvuldig op kwaliteit onderzocht en alle mogelijke verontreinigingen worden verwijderd. De productie van cellulose is in vergelijking met andere isolatiematerialen zeer energieEXtensief. De productie van cellulose kost bijvoorbeeld slechts 1/10 van de energie om glaswol te maken en 1/35 van de energie nodig om PUR te maken. Bij afbraak kan de cellulose makkelijk gerecupereerd worden om opnieuw als isolatiemateriaal te dienen. De eerste plaatsing van cellulose– isolatie gebeurde reeds in 1928. Door deze lange ervaring zijn alle kinderziektes reeds lang weggewerkt en staat cellulose wereldwijd gekend als een zeer kwalitatief isolatiemateriaal, dat zich sterk onderscheidt van alle andere beschikbare isolatiematerialen.

Er kan op zowel de traditionele manier geïsoleerd worden met cellulose, door het plaatsen van een dampscherm, dat vervolgens wordt vol geblazen, of, er kan, langs de buitenkant van een dak of andere constructie, ingeblazen worden, zonder enige aantasting van de afwerking aan de binnenkant van de woning, (zie foto’s)

.

De plaatsing dient te gebeuren door een erkend installateur en zal, afhankelijk van de situatie, maar weinig tijd in beslag nemen. Voor het inblazen van cellulose is een goede afdichting van het onderdak en het dampscherm vereist. Dit leid er toe dat u achteraf de zekerheid hebt dat het geheel winddicht en dampdicht is afgewerkt. Dit is een absolute noodzaak bij alle isolatiematerialen, maar wordt gegarandeerd bij het gebruik van cellulose.

Isoleren met cellulose is op ecologisch  vlak en op vlak van gezondheid een zeer goede keuze, zorgt voor een goede thermische en akoestische isolatie en verhoogt het algemeen wooncomfort merkelijk.

Voor wie een degelijke, duurzame en gezonde isolatie in zijn woning wil plaatsen, zijn cellulose – vlokken dé absolute aanrader.

De voornaamste voordelen van cellulose nog eens op een rij :

– Naadloze isolatie (inblazen onder luchtdruk).
– Extreem brandwerend (klasse B).
– Zeer goed isolerende werking in winter.
– Beste bescherming tegen de zomerwarmte, van alle gekende isolatiematerialen,
..dankzij de hoge faseverschuiving.
– Vochtbufferende werking, waardoor het hout van uw dak, vloer of wand-constructie
..tegen condenserend vocht beschermd wordt.
– Beschermt uw hout tegen houtschimmel, houtrot, houtzwam of houtworm, zelfs na
..een bestaande aantasting.
–  Zeer goede akoestische isolatie, te danken aan de naadloze plaatsing én een hoge
..densiteit van het materiaal.
– Vormt een luchtdichte barrière na plaatsing.
– Compacteert niet en  verzekert een levenslange werking.
– Verhoogt het comfort – gevoel aanzienlijk.
– Kan ingeblazen worden achter reeds afgewerkte wanden en in kleine of moeilijk
..toegankelijke ruimtes .
– Geschikt voor dakisolatie, vloerisolatie, wandisolatie en gevelisolatie.
– Ecologisch en volledig veilig voor uw gezondheid.
– Gebruik van uitsluitend Isocell materialen, waardoor u een totaalgarantie, mét
..attest krijgt op uw isolatie.
-Geproduceerd in België, met Oostenrijkse know-how.

Een goede isolatie laat je best over aan een vakman en waar mogelijk kies je nog beter voor een officieel gecertificeerde isolatiedeskundige, zoals Maréchal-Dewolf.

 

 

Tekst: Anthony Maréchal