Platdakramen – “koepels”

Onze firma gaat nu verder onder de naam Maréchal Energie technieken. Ons aanbod is ook volledig verschoven naar hernieuwbare energie en technieken. Bezoek onze nieuwe website.

fakroFakro platdakraam  ……gerecycled

Naast de dakramen voor hellende daken kunnen wij ook een uitgebreid aanbod aan platdakramen aanbieden, gaande van de traditionele “koepels”, tot stijlvolle, esthetische, vlakke platdakramen, maar ook oplossingen voor goed geïsoleerde lichtstraten.
Als Fakro expert bieden wij de hoogkwalitatieve oplossingen van Fakro aan, die gekenmerkt worden door niet alleen hoge kwaliteit, maar ook de beste isolerende waarden van de markt en de hoogste garanties aan zeer concurentiële prijzen. Als ecologisch pluspunt zijn de ramen niet alleen met (super)isolerende beglazing en frames uitgerust, maar is het kunststof frame ook vervaardigd uit gerecycleerd PVC. De ramen zijn verkrijgbaar in vaste versie of manueel of elektrisch te openen versie.

Fakro-expert_logoBvba Maréchal-Dewolf is een erkend Fakro-expert en bevoorrechte partner.


Een overzicht van de mogelijkheden :

Vlakke platdakramen

Dit uniek dakraam wordt gekenmerkt door zijn platdakraamvolledig vlakke afwerking. Er wordt m.a.w. geen koepel meer gebruikt, waardoor u niet alleen een esthetisch mooier ogend platdakraam krijgt, maar dit maakt het raam ook makkelijker te onderhouden en u hebt geen last meer van potentieel verkleuren of barsten van de koepel. Standaard uitgerust met driedubbel en dus superisolerend glas (Ug= 0,5 W/m²K of 0,3 W/m²K) is dit raam in heel wat verschillende afmetingen en in vaste of (manueel of elektrisch) te openen versie verkrijgbaar. Speciaal voor inwerking in dakterassen is dit platdakraam ook verkrijgbaar met beloopbaar glas. Voor groendaken in verschillende opbouwen is een verhoogde opstand verkrijgbaar. De platdakramen van deze reeks zijn aan de binnenzijde afgewerkt in witte U.V.-bestendige kunststof. Plaatsing van zonwering en verduisteringsgordijnen is mogelijk.

Platdakkoepels

Deze meer traditionele platdakkoepels kunnen koepelzich van andere merken onderscheiden door verbeterde kwaliteit van de polycarbonaatkoepel geen verkleuring of barsten) en door verhoogde isolerende waarden van beglazing (Ug = 1,1 W/m²K, 0f 0,3 W/m²K) en frame. Deze ramen zijn in verschillende afmetingen en in vaste of (manueel of elektrisch) te openen versie verkrijgbaar. De koepel zelf kan in opale of doorschijnende versie verkregen worden. Voor groendaken in verschillende opbouwen is een verhoogde opstand verkrijgbaar.De platdakramen van deze reeks zijn aan de binnenzijde afgewerkt in witte U.V.-bestendige kunststof. Plaatsing van zonwering en verduisteringsgordijnen is mogelijk.

Elektrische bediening

Voor al haar dakramen biedt Fakro een ruim gamma z-wavevan elektrische oplossingen aan voor het al dan niet automatisch openen en sluiten van de (plat)dakramen, als ook de accesoires. Zo kunnen de platdak -ramen, die open kunnen, elektrisch bediend worden met ofwel een afstandsbediening of automatisch met sensoren die wind of regen detecteren. Fakro maakt hiervoor gebruik van het Z-wave systeem dat wereldwijd door meer dan 100 ondernemingen gebruikt wordt als communicatieprotocol. Dit maakt het mogelijk diverse producten van verschillende fabrikanten in één systeem te integreren en te sturen. Voor de zonweringen is naast de manuele en gewone elektrische versie ook de versie op zonne-energie (en dus zonder bekabeling) verkrijgbaar.

Lichtstraten

De lichtstraten van Fakro bieden een oplossing waar Lichtstraat
grotere openingen gewenst zijn dan deze die beschikbaar zijn in koepels en bieden ook de mogelijkheid om de ruimte in de hoogte te vergroten zo meteen ook nog meer licht de woning binnen te brengen. De lichtstraten kunnen opgebouwd worden uit heel wat verschillende types Fakro dakramen en bestaan uit telkens 4 dakramen uit formaten door u uit te kiezen. De opstanden en kopschotten (zijkant) zijn vervaardigd uit waterbestendig hout en voorzien van 10 cm EPS isolatie. Deze opbouw resulteert in een hoge isolerende waarde. De nokbalk en tussenschotten van de ramen zijn net als de dakramen uit grenen vervaardigd en vormen een elegant en naadloos afgewerkt systeem. Montering van elektrisch bediende ramen is mogelijk, alsook de plaatsing van alle accessoires.

Klik hier voor de volledige folder van de platdakramen

Klik hier voor de folder van de lichtstraten (pagina 67)