Het vervangen van bestaande (Velux) dakramen

Onze firma gaat nu verder onder de naam Maréchal Energie technieken. Ons aanbod is ook volledig verschoven naar hernieuwbare energie en technieken. Bezoek onze nieuwe website.

Vervang uw bestaand dakraam van Velux of ander merk door een kwalitatief beter, maar ook goedkoper Fakro dakraam .

Ook voor verlaagde inbouw !

Bij het isoleren van uw dak, dient ook voldoende aandacht te worden gegeven aan de dakramen FTT U8 U-waardeen de isolerende waarde van de al dan niet bestaande of nog te plaatsen dakramen.

Daarom bieden wij het volledige gamma van Fakro® dakramen aan, die niet alleen de beste isolerende waarden voor zowel glas als kader biedt, maar ook een duurzamere, hoogwaardige en ecologische afwerking heeft. Vergis u niet : “Hoewel Fakro, zoals zoveel bedrijven ook een doe-het-zelf reeks uitbrengt (Optilight), is de kwaliteit van die dhz reeks absoluut niet vergelijkbaar met de gewone Fakro dakramen !”

De afmetingen van alle beschikbare modellen zijn identiek aan die van de vaak geplaatste Velux® dakramen, maar bieden beter isolerende waarden, een betere afwerking van het hout, standaard ventilatieroosters en inbraakwerend glas op bijna alle modellen en alle mogelijk accessoires, gaande van zonneweringen, rolluiken, gordijnen, verduisteringsgordijnen, muggengaas en ga zo maar door. Wij kunnen deze ramen op de klassieke manier plaatsen, maar ook met een verlaagde inbouw en wij kunnen aangepaste gootstukken leveren voor eender welke opbouw (van het dak).

BFakro-expert_logovba Maréchal-Dewolf is een erkend Fakro-expert en bevoorrechte partner.
Gezien de identieke afmetingen, kan een bestaand Velux® dakraam probleemloos vervangen worden door een kwalitatief beter Fakro® dakraam. In veel gevallen kan de binnenafwerking probleemloos behouden blijven. De prijzen zijn ook iets lager dan die van Velux® en u krijgt dan dus ook meer kwaliteit voor een lagere prijs.

Standaard tuimeldakraam in hout (naturel of wit).

Het basisaanbod van de Fakro dakramen bestaat uit houten dakramen met standaard Fakro dakraamhoogrendementsglas (HR-glas) met een Ug-waarde = 1,1 W/m²K of 0,5 W/m²K. De ramen zijn verkrijgbaar in hout- naturel of hout-wit kleur of in PVC (wit). De ramen zijn ook standaard uitgerust met een ventilatierooster (thermisch en akoestisch onderbroken), een hoogwaardige lakafwerking en een handgreep onderaan. De dakramen met witte lak-afwerking zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimte’s en bieden een volwaardig alternatief voor PVC dakramen. Alle dakramen kunnen uitgebreid worden met de nodige accessoires (rolluik, zonnewering, gordijn, ..).

Uitzet-tuimeldakraam ‘preselect’ in hout (naturel of wit)

De dakramen van Fakro zijn ook verkrijgbaar in uitzet – tuimelversie. Dit betekent dat het tophungdakraam niet enkel in het midden scharniert, maar via een robuust systeem ook kan omgezet worden naar een scharnierpunt aan de bovenkant van het raam. Hierdoor kunt u het raam boven uw hoofd openen en zo makkelijker uit het raam kijken. Deze ramen zijn standaard uitgerust met HR-glas met een Ug-waarde = 1,1 W/m²K. De ramen zijn verkrijgbaar in hout- naturel of hout-wit kleur of PVC (wit). De ramen zijn ook standaard uitgerust met een ventilatie -rooster (thermisch en akoestisch onderbroken), een hoogwaardige lakafwerking en een handgreep onderaan. De dakramen met witte lak-afwerking zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimte’s en bieden een volwaardig alternatief voor PVC dakramen. Alle dakramen kunnen uitgebreid worden met de nodige accessoires (rolluik, zonnewering, gordijn, ..).

Thermo dakramen (superisolerend)

Fakro is onklopbaar op vlak van isolerende dakramen. Als enige brengt zij dakramen op deFTT U8 markt met een Ug= 0,3 W/m²K (totale U-waarde (glas + kader) = 0,58 W/m²K). Deze ramen zijn voorzien van superenergie -besparend 4-lagige beglazing. Deze ramen zijn de perfecte oplossing voor passief of lage -energie woningen. Ook voor gewone nieuwbouw of renovatie lenen zij zich uitstekend, daar deze dakramen nauwer aansluiten bij de isolerende waarde van uw dakisolatie (beglazing is passiv institutsteeds de zwakke plek in een geïsoleerd dak). De ramen zijn verkrijgbaar in hout- naturel kleur. De ramen zijn niet standaard uitgerust met een ventilatie -rooster om geplaatst te kunnen worden in combinatie met een balansventilatie (D). Er is ook hie reen hoogwaardige lakafwerking en een handgreep onderaan. Alle dakramen kunnen uitgebreid worden met de nodige accessoires (rolluik, zonnewering, gordijn, ..).

Dakramen met verhoogde geluidsisolatie

Alle dakramen van Fakro met Ug-waarde = 0,5 W/m²K scoren zeer hoog op vlak van FTT R3akoestische isolatie, maar voor wie nog meer geluidsisolerende werking wenst, zijn sinds 2013 de dakramen van Fakro(in standaardafmeting) nu verkrijgbaar in een superenergiebesparende 3-lagige, inbraakvertragende beglazing met een sterk verhoogde akoestisch isolerende werking. Niet alleen het glas, maar ook de luchtdichtingen en het kader zijn aangepast voor een verhoogde luchtgeluidsisolatie. Deze ramen zijn verkrijgbaar in hout naturel, zonder ventilatierooster. Ook verkrijgbaar in elektrisch bedienbare versie !

PVC dakramen (wit)

De dakramen van Fakro zijn ook verkrijgbaar in PVC (wit). Deze ramen zijn enkel PVCverkrijgbaar in standaard HR-glas met een Ug= 1,1 W/m²K. De ramen zijn ook standaard uitgerust met een ventilatierooster (thermisch en akoestisch onderbroken) en een handgreep onderaan. De PVC dakramen zijn zowel als tuimel en uitzet-tuimel dakraam verkrijgbaar. Alle dakramen kunnen uitgebreid worden met de nodige accessoires (rolluik, zonnewering, gordijn, ..). Wegens de beperkte keuze in beglazing en de negatieve milieu-impact van PVC worden deze echter weinig verkocht. De houten dakramen met witte lak afwerking zijn net zoals de PVC ramen uitermate geschikt voor vochtige ruimtes , waardoor er vaker voor de houten versie gekozen word.

Retro dakramen

Voor rustieke of monumentale woningen bieden wij ook de Fakro ‘Retro-look’ dakramen retroaan. Anders dan de meetse retro dakramen zijn deze standaard uitgerust met hoogrendementsglas Ug = 1,1 W/m²K. De dakramen zijn voorzien van een middenstijl en de afdekprofielen en gootstukken zijn zwart gekleurd (RAL 9005). De ramen zijn ook standaard uitgerust met een ventilatierooster (thermisch en akoestisch onderbroken), een hoogwaardige lakafwerking, inbraakvertragend glas en een handgreep onderaan. Ook verkrijgbaar in elektrisch bedienbare versie !

Balkondakramen

Wie op zoek is naar een dakraam dat de mogelijkheid biedt tot een klein balkon, zonder balkonverlies aan isolerende waarde, kan bij ons ook terecht voor de balkondakramen ‘Galeria’ van Fakro. Deze onderscheiden zich van concurrerende merken door een mooiere afwerking, door ondermeer de onzichtbaarheid van de balustradeprofielen, in gesloten toestand. De bovenste vleugel klapt tot 45° open. De onderste vleugel klapt naar voor tot een verticale positie van 90°.   Deze ramen zijn standaard uitgerust met HR-glas met een Ug-waarde = 1,1 W/m²K. De ramen zijn verkrijgbaar in hout- naturel en zijn ook standaard uitgerust met een ventilatie -rooster (thermisch en akoestisch onderbroken), een hoogwaardige lakafwerking, inbraakvertragend glas en een handgreep onderaan.

Platdakramen

De platdakramen van Fakro zijn superieur in zowel stijl als isolerende waarden.platdak met Deze platdakramen zijn niet alleen verkrijgbaar met de traditionele koepels, maar zijn ook verkrijgbaar in een vlakke, esthetische versie, zonder koepel. De witte PVC profielen met meerkamerprofiel zijn bijkomend geïsoleerd en kunnen geleverd worden met HR-glas Ug = 1,1 W/m²K platdak zonderof Ug = 0,5 W/m²K. De platdakramen zijn verkrijgbaar in een vaste, manueel bedienbare of elektrisch bedienbare versie en kunnen net als de dakramen voorzien worden van een zonnewering. Uniek is ook dat u deze platdakramen naast de standaardafmetingen, ook volledig op maat kunt verkrijgen. Ook verkrijgbaar in elektrisch bedienbare versie !

Elektrische bediening

Voor al haar dakramen biedt Fakro een ruim gamma z-wavevan elektrische oplossingen aan voor het al dan niet automatisch openen en sluiten van de (plat)dakramen, als ook de accesoires. Zo kunnen de (plat)dak -ramen, die open kunnen, elektrisch bediend worden met ofwel een afstandsbediening of automatisch met sensoren die wind of regen detecteren. Ook verschillende binnen-en buiten accessoires zijn verkrijgbaar in elektrische uitvoering. Fakro maakt hiervoor gebruik van het Z-wave systeem dat wereldwijd door meer dan 100 ondernemingen gebruikt wordt als communicatieprotocol. Dit maakt het mogelijk diverse producten van verschillende fabrikanten in één systeem te integreren en te sturen. Voor de zonweringen is naast de manuele en gewone elektrische versie ook de versie op zonne-energie (en dus zonder bekabeling) verkrijgbaar.

Ook verkrijgbaar

Het gamma van Fakro is uitzonderlijk uitgebreid en u kunt naast de bovennoemde versie’s nog een ruim gamma aan niet-standaard dakramen verkrijgen. U kunt bovendien dakramen volledig op maat, met eigen keuze in glas en afwerking bestellen.

   duet proskylichttunel

 

Uniek bij Fakro ! Isorama en Thermo gootstukken voor een ononderbroken aansluiting met de dakisolatie en de de isolatie van het raamkader .

Klik hier voor de volledige folder van de Fakro dakramen.

Voordelen van een Fakro dakraam

– Grotere kwaliteit dan Velux®, aan dezelfde prijs.
– Beste isolerende waarden van de markt, dankzij gepatenteerde technologieën.
– Standaard met akoestisch en thermisch onderbroken ventilatierooster.
– Standaard FSC gelabeld hout.
– Betere en duurzamere lakafwerking dan Velux®.
– Standaard inbraakwerend glas.
– Hogere bescherming tegen vocht dan Velux®.
– Gemaakt met oog op een comfortabel gebruik.
– Grote variatie aan ramen en accessoires beschikbaar (vergelijkbaar met Velux®).
– 20 jaar garantie op uw glas.
– Levenslange garantie tegen breuk door hagel.
– Ook verkrijgbaar in PVC en/of witte afwerking.
Zelfde afmetingen als Velux® dakramen, waardoor een bestaand (oud) Velux®
..dakraam makkelijk en zonder aanpassingen van uw binnenafwerking kan vervangen
..wordendoor een kwalitatief beter Fakro® dakraam.

Ook verkrijgbaar : Fakro® (geïsoleerde) zoldertrappen en knieschotten.

 

 

tekst: Anthony Marechal