Dakramen voor passiefbouw of laag-energie.

Onze firma gaat nu verder onder de naam Maréchal Energie technieken. Ons aanbod is ook volledig verschoven naar hernieuwbare energie en technieken. Bezoek onze nieuwe website.

Voor de plaatsing van dakramen in passiefwoningen of FTT U8
lage energiewoningen,kiezen wij resoluut voor de dakramen van Fakro. Met de drie- en vierdubbele beglazing kan een Ug-waarde gehaald worden van 0,3 W/m²K (totale U-waarde glas + kader = 0,58 W/m²K) ! Dit is de hoogste beschikbare isolerende waarde voor een dakraam op de markt ! De ramen zijn uitgerust met de Fakro koudebrugonderbroeken TGI-spacer die tussen de lagen glas zit.

De Thermo dakramen uit de FTT U8 reeks zijn bovendien gecertificeerd door het duitse passiv institutPassivhaus institut, die dé norm is voor het certificeren van erkende passiefhuis bouw-elementen. Deze ramen zijn dus uitermate geschikt voor de plaatsing in een passiefwoning of lage energiewoning. De hoge isolerende waarde word ondermeer gehaald door extra isolerende elementen die in de gootstukken zijn aangebracht (thermo of isorama gootstukken).

Daar waar Fakro standaard een ventilatierooster plaatst in haar dakramen, zijn deze voor de Thermo-versies weggelaten om ze te kunnen plaatsen in een (passief)woning waar een balansventilatie (systeem D) geplaatst wordt.
Deze dakramen hebben niet enkel een lage U-waarde voor het glas en het kader, maar bezitten ook de beste, duurzame (vijfvoudige) luchtdichting voor een dakraam, die u kan vinden. Het kader is gemaakt uit hoge kwaliteit grenenhout en werd breder gemaakt om hogere isolerende waarden te halen.
Vergis u niet : “Hoewel Fakro, zoals zoveel bedrijven ook een doe-het-zelf reeks uitbrengt (Optilight), is de kwaliteit van die dhz reeks absoluut niet vergelijkbaar met de gewone Fakro dakramen !”

Fakro-expert_logoBvba Maréchal-Dewolf is een erkend Fakro-expert en bevoorrechte partner.
Speciale gootstukken (isorama en thermo) zorgen ervoor dat extra isolatie rond het kader van het dakraam kan aangebracht worden, om zo de U-waarde van het kader verder te verlagen en een maximale aansluiting met de isolatie en het (isolerende) onderdak te garanderen.

Bij de plaatsing van uw dakraam, maken wij bovendien het verschil dat onze firma over de kennis én de nodige materialen beschikt om bij de plaatsing van uw dakramen een maximaal resultaat te bereiken op vlak van isolatie én luchtdichting.

Daarenboven biedt Fakro een uitgebreid gamma aan zonneweringen en rolluiken die een maximale bescherming bieden tegen oververhitting in de zomer. Deze accesoires zijn van opmerkelijk betere kwaliteit dan van de concurrerende merken. Zo zijn de zonneweringen beter opgewassen tegen storm en onweer, zelfs in uitgetrokken stand. De zonneweringen zijn overigens verkrijgbaar in 2 verschillende type’s, die resp. 10% en 1% transparant zijn. Zo heeft u de keuze tussen een standaard zonnewering en een zonnewering van de hoogste klasse.
Klik hier voor de folder voor passief of laag-energie producten.

 

 

tekst: Anthony Marechal