Daglichtsystemen (Lichttunnels)

Onze firma gaat nu verder onder de naam Maréchal Energie technieken. Ons aanbod is ook volledig verschoven naar hernieuwbare energie en technieken. Bezoek onze nieuwe website.

 

imagesCA5OYKSP

Nieuw ! Nu ook mogelijkheid tot plaatsen in verticale wanden !

Bij het isoleren van uw dak, dient voldoende aandacht te worden gegeven aan niet alleen de isolerende waarden van de dakramen, maar ook bij het plaatsen van een “lichttunnel” mag u de impact ervan, op de isolerende werking van uw dakisolatie niet onderschatten.

Daarom bieden wij naast de standaard lichttunnels met polycarbonaatkoepel ook lichttunnels met glazen koepels én een stuk vlak hoogrendements- glas (HR glas) thv het isolatiepakket (zie foto). imagesCAS5614IDeze lichttunnels danken hun hoge isolerende waarde aan de combinatie van een koepel uit dik glas, bovenop de lichttunnel en het HR dubbel glas, midden in de lichttunnel. Samen zorgen deze 3 lagen glas voor een totale U-waarde van 0,6 of 0,4 W/m²K, wat deze lichttunnels zelfs geschikt maakt voor passief-bouw.

Hoe het werkt

Het Lightway-systeem verhoogt het concept van hernieuwbare energie uit zonlicht, door normaal daglicht te reflecteren en te versterken.

Het daglicht wordt door een hoog reflecterende aluminiumbuis tot in de leefruimte gebracht. Ook daar waar geen ramen aanwezig zijn kan men aldus over daglicht beschikken.  Een heldere bovenkoepel in natrium-kaliumglas dicht de lichtpijp af tegen stofinval en regen, en een glazen lichtdiffusor opimagesCANGS5D1 plafondniveau verdeelt het licht gelijkmatig in de benedenruimten. Het Lightway-systeem is zeer effectief, zowel tijdens zonnige als bewolkte dagen, en zelfs bij regenweer. Ook kan het daglicht zelfs tot in de kelderruimte worden gebracht. De door Lightway gegeven 10 jaar garantie op het product, en 25 jaar op het spiegelend oppervlak zijn een bewijs van de degelijkheid van het systeem.

Een Lightway bestaat uit een aluminiumbuis met optische superreflecterende lagen op basis van metalen welke worden opgedampt in een vacuumproces. Dit garandeert een blijvende verbinding met de aluminiumbuis. De speciale oppervlaktebehandeling staat garant voor een reflectievermogen van het spiegelend oppervlak van 99,8%, en geeft een excellente kleurweergave van het natuurlijke licht. De combinatie van de buis, buiten- en binnenkoepel zorgt voor een minimaal warmteverlies in de winter, en voorkomt zonnewinst tijdens de zomermaanden. Twee nylonborstels bovenaan voorkomen het binnendringen van insecten, en zorgen ervoor dat  condensvorming de eerste dagen na de montage kan verdwijnen. Alle verbindingen moeten luchtdicht worden afgekleeft.

De koepels zijn vervaardigd uit natrium-kaliumglas, welke in tegenstelling tot kunststofkoepels het volledige lichtspectrum doorlaten en ook niet vergelen. Zij werden speciaal ontworpen om een maximale penetratie van het zonlicht te bekomen en om zowel de vroege zonnestralen als de late namiddagzon te benutten. De koepels zijn geschikt voor toepassing in zowel platte als hellende daken.

Waarom kiezen voor een lichttunnel met HR – glas ?

Als u weet dat de huidige norm voor het isoleren van een dak een U-waarde  tussen 0,22 en 0,16 W/m²K bedraagt, dan is de isolerende waarde van een standaard lichttunnel, die rond de 3,0 W/m²K bedraagt een grote onderbreking in uw isolatiepakket (hoe lager de U-waarde, hoe beter het isolerend vermogen). Ter vergelijking : hoogrendementsglas begint pas vanaf 1,3 W/m²K.
In alle gevallen is de isolerende waarde van de Lightway (0,6 – 0,4 W/m²K) hierdoor dé oplossing voor het wegwerken van een anders vaak zeer storende koudebrug t.h.v. de lichttunnel.

Nu ook voor aansluiting in een wand !

Waar voorheen een lichttunnel enkel in een dakF400  kon geplaatst worden, kunnen wij nu ook een lichttunnel aanbieden, die in de wand gemonteerd kan worden. Dit staat dus toe dat de “koepel”, waar het licht binnenvalt in een volledig verticaal vlak geplaatst kan worden.
Deze toepassing staat toe dat plaatsen waar voorheen moeilijk of geen daglicht kon binnengebracht worden, voortaan wel van natuurlijk licht voorzien kunnen worden, wanneer (dak)ramen of lichttunnels doorheen het dak geen optie zijn.

Voordelen

De daglichtsystemen van Lightway onderscheiden zich op vele vlakken van deze van de concurrentie :
– Zeer hoog reflecterende buizen (99,8% reflectie,) met 25 jaar garantie.
– Glazen koepel die vanwege de hoge doorschijnbaarheid, veel meer licht opvangt en
.. doorlaat dan traditionele kunststofkoepels.
– Tot 300 % meer lichtopbrengst dan concurrerende merken.
– Glazen diffusor met antireflecterende laag.
– Glazen koepel die niet vergeelt of barst onder invloed van zonlicht.
– Geen condensatie en/of vochtproblemen (geschikt voor badkamer).
– Grote keuze in afmetingen en toepassingen.
– mogelijkheid tot toevoeging van dimmer en/of LED-verlichting.
– 10 jaar garantie op het volledige product.